Gijzelnemer NOS is student TU Delft

Het NOS journaal ging gisteren voor het eerst in de geschiedenis niet door. De reden: de studio was gekaapt door iemand met een wapen.  Het blijkt om een student van de TU Delft te gaan.

Op Twitter voltrok zich gisterenavond een waar onthullingsspel. Eerst verscheen er een foto van een gijzelingsbrief. Niet veel later verschenen er ook beelden van de verdachte in de studio en van de arrestatie op social media. Ook een facebookpagina werd rondgetweet. Het zou om Tarik Z. uit Pijnacker gaan.

Normale jongen
In de media wordt al van alles over hem geschreven. Hij zou een Egyptische achtergrond en gescheiden ouders hebben. Hij woont in Pijnacker bij zijn moeder, stiefvader, broer en stiefbroertje. Tarik Z. studeert Molecular Science and Technology aan de TU Delft. Volgend jaar wil hij op kamers gaan in Leiden, ‘want daar waren meer meisjes’. Hij zou al drie weken niet in de collegebanken zijn geweest. Volgens studie- en buurtgenoten was hij een rustige, nette en normale jongen.

Geen bekende
Over de identiteit van de student is nog weinig bevestigd door het OM. Wel is bevestigd dat het inderdaad om de 19-jarige Tarik Z. uit Pijnacker gaat. Hij is geen bekende van de politie en het wapen was nep. Ook heeft de verdachte verklaard alleen te hebben gehandeld. Tarik Z. wordt vandaag om 15.00 uur voorgeleid voor de Rechter-Commissaris op verdenking van gijzeling en bedreiging.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.