Ronald Dekker hoogste nieuwkomer in economentop

Arbeidseconoom Ronald Dekker komt binnen op plaats 17 in de Polderparade. Hij is daarmee de hoogste nieuwkomer. De eerste plaats wordt net zoals vorige jaren opgeëist door een andere Tilburgse econoom: Lans Bovenberg.

De Polderparade is een lijst met de veertig meest geciteerde Nederlandse en Belgische economen in de zeven belangrijkste economietijdschriften van beide landen. Voor de samenstelling is gekeken naar de periode 2009 – 2013.

Voormalig CPB-directeur Coen Teulings (Cambridge/UvA) staat op de tweede plek, gevolgd door Willem Buiter van Citigroup. Het verschil tussen Bovenberg en de nummer twee is klein: slechts drie citatiepunten.

Naast Ronald Dekker maken twee andere nieuwkomers hun entree in de top 20: Kees Goudswaard (Leiden) en Erik Schut (EUR) komen binnen op respectievelijk plaats 19 en 20. Dekker scoorde in totaal 18, 7 citatiepunten. In de vorige editie scoorde hij slechts 2,8 punten.

Zoals gewoonlijk doen Tilburgse economen het goed in de Polderparade. Van alle auteurs in de lijst is 13,3% werkzaam bij Tilburg University. Daarmee is de universiteit na het CPB en de UvA de belangrijkste leverancier. Als het gaat om het totaal aantal citatiepunten, is Tilburg University zelfs hofleverancier.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.