ICT-ers Tilburg University vallen in de prijzen

Twee medewerkers van Library and IT Services (LIS) ontvingen landelijke erkenning voor hun inzet en bijdrage aan het beveiligen van de ICT in het hoger onderwijs. De prijzen zijn uitgereikt tijdens een tweedaagse beveiligingsconferentie van SURF, de ICT-samenwerkingsorganisatie van het hoger onderwijs en onderzoek.

De SURF Security Award 2015 ging naar Jeffeny Hoogervorst. Hij heeft zich volgens de jury op bijzondere wijze ingezet voor de beveiliging van software in het Nederlandse hoger onderwijs- en onderzoeksveld. De jury vond de inzet van Hoogervorst bijzonder vanwege zijn extra inspanningen op het gebied van analyses van bedreigingen. Voor met name Blackboard en SQL-injecties heeft hij bijzonder werk verricht.

De speciale oeuvre-award ging naar Teun Nijssen, al meer dan 20 jaar betrokken bij beveiliging in het hoger onderwijs en onderzoek. De jury wilde iemand die zo lang grote betrokkenheid heeft getoond, in het zonnetje zetten.

Univers sprak met Nijssen. Over ICT beveiliging op Tilburg University en de technische mogelijkheden om studenten en personeel digitaal in de gaten te houden. Kijken deze geroemde ICT beheerders mee over je schouder, of blijven ze op gepaste afstand? Je leest het in het volgende nummer van Univers. Verschijnt 26 februari 2015.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.