Tilburg krijgt Color Run

Een ‘Color Run’ is hip- dan kan Tilburg natuurlijk niet achterblijven. Op zaterdag 20 juni is het Piusplein het middelpunt van Color the City. Er wordt gerekend op 1500 tot 2000 deelnemers.

Tijdens een traject van vijf kilometer krijgen de in smetteloos wit geklede lopers kleurenpoeder over zich heen. De run draait niet zozeer om de scherpe eindtijd, maar om het plezier en de beleving onderweg. Langs de route − die wordt uitgezet in het centrum − word je op gezette punten ‘bekogeld’ met een uit maïszetmeel vervaardigde regenboog.

Het initiatief komt van een groepje studenten van Tilburg University en Fontys Hogescholen. “Iedere grote stad heeft een Color Run, Tilburg niet,”, zegt mede-organisator Maaike Krielaart tegen Brabants Dagblad. “Zonde, daarom zetten we nu zelf een evenement op poten.” Als het goed is, wordt Color the City een jaarlijks terugkerend gebeuren.

De run start om 19.30 uur; aansluitend is er tot 1.00 uur een festival op het Piusplein. Lopers betalen € 17,50 om mee te doen. Je krijgt dan onder meer een maagdelijk wit t-shirt.

De Color Run komt overwaaien uit de Verenigde Staten: daar werd begin 2012 de eerste georganiseerd. Daarna werd het al snel een wereldwijde rage.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.