Smeetskring mag langer blijven

De Smeetskring − de belastingadvies-dienst opgezet door studenten van Tilburg University − hoeft pas na 1 mei weg uit het pand Reinevaertstraat 55. Dat heeft wethouder Hans Kokke (Sociale Zaken) gisteren toegezegd.

Eerder moest het pand al op 15 april leeg zijn. Raadslid Mieke Heuvelmans (D66) vond dat, zo midden in de aangifteperiode, een erg onhandig tijdstip.

De Smeetskring is een vrijwilligersorganisatie waarin studenten van Tilburg University gratis belastingaangifte doen voor Tilburgers met een inkomen tot € 35.000,-. Ook worden bezwaarschriften ingediend en relevante toeslagen aangevraagd. Eén keer per jaar organiseert De Smeetskring de Landelijke Aangiftedag. Dit jaar, op zaterdag 7 maart, werd die ook georganiseerd in Rotterdam en Maastricht.

De kring bedient honderden gezinnen. De adviesdienst krijgt een kleine (lokale) subsidie en maakt ook gebruik van een pand dat eigendom is van de gemeente Tilburg. De Smeetskring blijft zoeken naar geschikte permanente huisvesting. Morgen op onze site een uitgebreide reportage over De Smeetskring, die al 45 jaar bestaat.

Advertentie

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.