Serve The City organiseert etentje voor 75 personen

Niets is fijner dan tijdens etenstijd ergens aanschuiven. Zo denken ze daar bij studentenvereniging Plato en vrijwilligersbeweging Serve The City ook over. Daarom organiseren zij aanstaande vrijdag voor 75 gelukkige inwoners uit Tilburg een avond vol eten en vermaak. Waarom? Zomaar.Met het evenement Serve The Dinner willen de twee organisaties graag iets leuks doen voor verschillende mensen uit alle lagen van de samenleving. “Het is een ontmoetingsavond voor iedereen”, vertelt organisator Romy Wiegers van studentenvereniging Plato. “De gasten komen uit alle lagen van de samenleving. Denk aan senioren, alleenstaande moeders, minderbedeelden, maar ook aan studenten.”

De avond vindt aanstaande vrijdag plaats om 17:00 uur in het huis van Plato aan de Schouwburgring. De avond draait op sponsoren, vrijwilligers en good-will. “Een lieve slager levert bijvoorbeeld het vlees. En twee studenten van Plato zijn heel goed in koken, dus die gaan een menu samenstellen.” Voor 75 mensen koken doe je niet in een uurtje: “Dus daarom beginnen we donderdagochtend al met voorbereiden.”

“De gasten komen uit alle lagen van de samenleving”

Het menu
Met een viergangenmenu wordt er groots uitgepakt. Wat de pot schaft? “Courgettesoep, carpaccio en we zijn op dit moment aan het twijfelen tussen een hamburger of een varkenshaasspiesje. Maar dat ligt nog even aan de sponsor. En als nagerecht onder andere een meringue met mascarponeroom en bosvruchten.”

Naast een menu heeft de organisatie ook gedacht aan vermaak. Wiegers: “Mensen komen binnenwandelen over de rode loper en in het café speelt een pianist van het conservatorium. Vervolgens komt de burgemeester langs om een praatje te maken. Alles in een ongedwongen sfeertje.”Kijk voor meer informatie op de website van Serve The City.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.