Rianne Letschert voorzitter Jonge Academie

Rianne Letschert, hoogleraar internationaal recht en victimologie Tilburg University, volgt per 1 april 2015 neurowetenschapper Jeroen Geurts op als voorzitter van De Jonge Akademie. Nieuw in het bestuur zijn ook hoogleraar scheidingstechnologie Maaike Kroon (Technische Universiteit Eindhoven) en Christian Lange, hoogleraar Islamitische en Arabische studies aan de Universiteit Leiden. Hilde Geurts, hoogleraar autisme aan de Universiteit van Amsterdam, heeft al zitting in het bestuur, evenals Willem Schinkel, hoogleraar theoretische sociologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Willem Schinkel zal vicevoorzitter worden van De Jonge Akademie. Zittingstermijn van bestuursleden van De Jonge Akademie is twee jaar.

De Jonge Akademie telt vijftig leden. Elk jaar stromen tien leden in en uit. Om voor het lidmaatschap van De Jonge Akademie in aanmerking te komen, moeten jonge onderzoekers zich nadrukkelijk wetenschappelijk hebben onderscheiden. Daarnaast is een brede belangstelling voor wetenschap, voor de rol van wetenschap in de samenleving en voor wetenschapsbeleid van essentieel belang.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.