Universiteit Antwerpen introduceert biertje ‘Cum Laude’

Universiteit Antwerpen introduceert biertje ‘Cum Laude’

‘Cum Laude’ is het nieuwste biertje van de Universiteit Antwerpen. Het flesje speciaalbier is vanaf vandaag beschikbaar op alle van de zeven campussen van de Belgische universiteit.

De makers zijn de tweelingbroers Benny en Erwin van Aerschot. Ze hebben de titel ‘beste hobbybrouwer van de Lage Landen’ in bezit en zijn vervolgens door de universiteit gevraagd om een speciaal biertje te brouwen. Het team noemt zichzelf de Inglorious Brew Stars.

De naam van het biertje is niet de door mannen zelf bedacht, maar gekozen middels een poll die de medewerkers van de universiteit mochten invullen. ‘Cum Laude’ kreeg 38 procent van de stemmen. ‘@fundum’ behaalde 26 procent en ‘Bachelor’ was goed voor 15 procent.

In Cum Laude zit een alcoholpercentage van 6,3 procent. Het biertje heeft een frisse afdronk en subtiele hoptoets om er wat extra’s aan te geven. Helaas zijn deze goudgele rakkers niet zomaar te verkrijgen. Daarvoor moeten we een reisje maken naar de universiteit waar het bier voor 2,50 en 3 euro verkocht wordt op verschillende campussen.

 

Foto: Universiteit Antwerpen

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.