Keuzegids 2015: Tilburg University scoort gemiddeld

Tilburg University scoort als universiteit over het geheel genomen gemiddeld in de Keuzegids 2015. In de Mastergids staat de universiteit op de derde plek, in de categorie ‘algemene universiteit’. Onfortuinlijk detail: de baankansen voor de typisch Tilburgse disciplines zijn uitgesproken slecht.

Wat zijn de beste universiteiten? Tilburg University hoort er niet bij: de universiteit haalt onder de ‘overige universiteiten’ een zesde plek uit acht. Toch is de score niet erg slecht: de communicatieopleidingen scoren een stuk beter dan gemiddeld. Rechten, bestuur, economie en bedrijfswetenschappen doen het beter dan gemiddeld. Ook voor interdisciplinaire activiteiten mag de universiteit een plusje bijschrijven. Alleen de sociale- en kunst/cultuuropleidingen scoren gemiddeld. Minpunten krijgt de universiteit niet. Over het geheel genomen is dat goed voor de score ‘gemiddeld’.

Met haar masteropleidingen weet de universiteit wel uit te blinken. In de categorie ‘algemene universiteit’ scoort Tilburg een derde plek uit negen.

Arbeidsmarkt
De ‘Baankansen tot 2018’ laten een grimmiger beeld zien, althans voor de typisch Tilburgse disciplines. In de uitgedeelde scores, die beginnen bij ‘zeer goed’ (5 sterren), en eindigen bij ‘slecht’ (1 ster)’, vallen rechten, economie en bedrijfskunde onder de noemer slecht (*). Iets minder dramatisch is het voor de letteren en sociale wetenschappen: zij hebben baankans matig (**). De theologen spannen letterlijk de kroon. Zij hebben beduidend meer reden om in de handjes te wrijven: hun baankansen zijn zeer goed (*****).

De Keuzegids beoordeelt jaarlijks universiteiten en opleidingen. De gids wordt gemaakt door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie. Dat beoordeelt de universiteiten op verschillende punten. Het gaat onder meer om studenttevredenheid (Nationale Studenten Enquête), de faciliteiten en het studieprogramma.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.