Faculteitsbestuur TSB wil Psychologie vernieuwen

Psychologie moet meer aanmeldingen krijgen. Dat wil het faculteitsbestuur van Tilburg School of Social and Behavioral Sciences (TSB) voor elkaar krijgen met een wervingsactie en revitalisering van de bachelor. En door afschaffing van de numerus fixus.

Dat bleek gisteren tijdens de faculteitsraad van TSB. Het aantal vooraanmeldingen voor de studie valt opnieuw tegen. In het studiejaar 2014-2015 waren er 281 aanmeldingen terwijl er capaciteit is voor 500 studenten. Het bestuur ziet de afgelopen vier jaar al een daling en gaat op korte termijn actie ondernemen. Een wervingsactie moet het het aantal aanmeldingen vergroten.

Daarnaast wil het bestuur de bachelor Psychologie revitaliseren. De aankomende studenten moeten meer duidelijkheid krijgen over de inhoud van de studie en weten wat voor loopbaanmogelijkheden er zijn. Ook de ouders moeten beter ingelicht worden. Het bestuur wil snel en efficiënt aan de slag. Decaan Klaas Sijtsma: “Wat we nu niet moeten doen, is stil zitten.”

Ook wil het bestuur de numerus fixus afschaffen, zodat de drempel voor inschrijving lager wordt. Ze zijn nu in gesprek om dit door te voeren.

Engelstalige bachelor
Met de nieuwe Engelstalige bachelor Psychologie, die start op 1 september 2016, hoopt het bestuur alvast dat de aanmeldingen zullen groeien. Universitair docent Floortje Mols is het eens met de invoering van de opleiding, maar maakt zich zorgen om de werkdruk: “Momenteel maken mijn collega’s en ik al veel uren en wij zijn bang dat onze werkdruk te hoog wordt”.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.