10.000 euro schade door Amsterdamse roeiers

Tijdens het Heineken NOOC openingstoernooi bij roeivereniging Vidar in Hilvarenbeek, is afgelopen weekend een bungalowhuisje van de Beekse Bergen volledig vernield. Roeivereniging Nereus uit Amsterdam is hier aansprakelijk voor. De schade aan de bungalow bedraagt 10.000 euro.

Roeivereniging Nereus verbleef in een van de bungalows van de Beekse Bergen, waar zij zich flink hebben misdragen. Zo is er op de foto’s te zien dat de lamp niet meer aan het plafond hangt en de schilderijen op de grond liggen.

“Alle ploegen van de Amsterdamse roeivereniging zijn meteen gediskwalificeerd”, vertelt bestuurslid van Vidar Bart Buijsse. De Beekse Bergen en Nereus gaan een overeenkomst sluiten over de sancties die worden opgelegd. Zij moeten waarschijnlijk alles terugbetalen. “Verder heeft Vidar er niet veel mee te maken”, aldus het bestuurslid.

Voor het toernooi plaatste Nereus een opvallend Facebookbericht.

Roeivereniging Nereus reageert via een persbericht op het voorval: ‘Nereus keurt het gedrag van deze individuen zeer sterk af en tolereert dit gedrag absoluut niet. Het Nereus-bestuur heeft op de dag van het voorval direct in overleg met het bestuur van Vidar, de directie van Vakantiepark de Beekse Bergen en de jury van het HNOT-toernooi actie ondernomen. Dit voorval, met zelfs lichte brandschade aan een keuken, gaat te ver. Met het zodanig aanrichten van vernielingen is Nereus gediskwalificeerd voor het HNOT op Vidar. Door dit ongeval bij de Beekse Bergen is het imago van de gehele vereniging geschaad en is er een punt bereikt waarop de situatie volstrekt onacceptabel is. Dit mag absoluut nooit meer gebeuren.’

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.