UGent hanteert ‘wanbeleid’

Het gaat niet goed op de universiteit van Gent. Dit weekend berichtte het onafhankelijke studentenblad Schamper dat UGent vanaf 2003 illegaal bezig is. Ongeveer 20 procent van de werknemers krijgt te weinig pensioengeld.Universiteitsblad Schamper meldde zaterdag dat een vijfde van de werknemers niet het pensioen ontvangt waar het eigenlijk wel recht op heeft. Met terugwerkende kracht kost dit UGent zo’n 70 tot 80 miljoen euro. De benadeelde werknemer mist ongeveer 200 tot 400 euro per maand. Volgens het blad speelt dit probleem al sinds 2003.

Voornamelijk het Wetenschappelijk Personeel (WP) en het Administratief en Technisch Personeel (ATP) worden benadeeld. Volgens Schamper zijn professoren (ZAP) en assistenten (AAP) niet de dupe.

“Verschillende werknemers haalden bij de arbeidsrechtbank al hun gelijk”, aldus Schamper. “Dat kan het einde van Universiteit Gent betekenen.” Dit bevestigen verschillende leden van het universiteitsbestuur.

Crisis
Eerder kwam de universiteit in het nieuws doordat Schamper stelde dat UGent het personeel slecht behandelt. Burn-outs, vriendjespolitiek en pesterijen zijn een groot probleem.

Het complete verhaal lees je hier.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.