739 studenten verbannen van Engelse universiteiten

Engeland heeft 739 internationale studenten geweigerd van deelname aan lessen in nucleaire, biologische en chemische oorlogvoering. De overheid is bang dat de studenten de kennis gebruiken voor het maken van massavernietigingswapens. Dit meldt The Telegraph.

In 2007 introduceerde de overheid de Academic Technology Approval Scheme (ATAS) uit angst voor extremisme. ATAS controleert studenten die chemische lessen willen volgen in Engeland. De colleges bevatten kennis en materiaal voor het maken van massavernietigingswapens. Studenten die niet door de keuring heenkomen, worden gezien als personen die de kennis willen misbruiken. De procedure geldt alleen voor studenten buiten de Europese Unie.

Het Britse Hogerhuis had kritiek op ATAS, omdat universiteiten moeite hebben om internationale studenten te binden. Daarom is er een nieuwe, toegankelijke website gecreëerd in de hoop op meer aanmeldingen.

De organisatie ontving rond de  twintigduizend aanvragen voor een ATAS certificaat.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.