Wel of niet rennen?

De ergernis van elke student: wanneer je niet weet of je trein nog op het perron staat of al is vertrokken. Wordt het rennen, of toch niet? Voortaan vertelt de app moet-ik-rennen of je moet rennen voor bus of trein. Drie oud-studiegenoten ontwikkelde de app die vandaag werd gelanceerd, zo schrijft Metro.

Moet-ik-rennen bepaalt op basis van je locatie en de bestemming waar je heen wilt of je wel of niet moet rennen om je bus, trein, metro of tram te halen. De app geeft je een ‘ja’ of een ‘nee’ en een digitale klok die aftelt naar het moment dat jouw aangegeven vervoersmiddel vertrekt. De app staat in verbinding met NS data waardoor actuele vertragingen en spoorwijzigingen worden meegenomen in de berekening.

Van Utrecht naar A’dam
De app focust zich op het eerste moment van vertrek. Stel je staat in een straat in Amsterdam en je moet naar Utrecht Centraal, dan zal de app eerst laten zien of je moet rennen voor de tram om naar Amsterdam Centraal te komen. In die tram kun je jezelf dan weer voorbereiden op de treinreis naar Utrecht, vertelt Sven ten Hove, een van de ontwikkelaars, tegen Metro.

De oud-studiegenoten kwamen op het idee van de app omdat ze zelf ov-reizigers zijn. Volgens hen is wat je wilt weten wanneer je gaat reizen of je moet haasten of juist rustig aan kunt doen. Met hun prototype wonnen ze de Spinawards, een prijs voor een creatief digitaal concept, hierdoor hebben ze de app ontwikkeld zoals hij er nu uit ziet.

Zware tas of hakken
De ontwikkelaars willen de app ook nog verder gaan ontwikkelen. Zo willen ze het nog persoonlijker maken. De app berekent nu namelijk op basis van de rensnelheid van een gemiddeld persoon of er wel of niet gerend moet worden. Straks kunnen gebruikers zelf hun loop- en rensnelheid invoeren. Wat volgens Ten Hove ook leuk zou zijn is als er aangegeven kan worden wanneer iemand een zware tas bijheeft of op hakken loopt.

Voor wie niet hoeft te rennen en nog genoeg tijd over heeft op het station, biedt de app ‘geen haast korting’ aan. Gebruikers krijgen dan aanbiedingen bij een winkel of eettent van het station waar hij of zij zich bevindt.

Fan? Download hem hier. 
Nog niet overtuigd? Bekijk hier hoe het werkt.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.