Bezetters verlaten maandag Maagdenhuis

De bezetters van het Maagdenhuis verlaten toch het gebouw. Op maandag 13 april zet de Nieuwe Universiteit de strijd buiten het Maagdenhuis voort, meldt Folia.

Na onderhandelingen kwam afgelopen dinsdag een akkoord tussen het College van Bestuur en de Nieuwe Universiteit. De bezetters zouden zondagavond vertrekken. Woensdagochtend kwamen de studenten daar echter al op terug. Tijdens een perconferentie lieten ze weten nog niet van plan te zijn om weg te gaan.

Daarop reageerde het bestuur van de Universiteit van Amsterdam met harde hand. Zij sommeerde de bezetters uiterlijk 18.00 het pand te verlaten. Diezelfde dag nog vond een informeel overleg plaats tussen alle betreffende partijen: het CvB, DNU, Rethink UvA, Humanities Rally, Asva en de COR en CSR.

Resultaat: de bezetters verlaten tóch het pand, maar dan op maandag. Want er zou nu al ‘veel bereikt’ zijn. De Nieuwe Universiteit zet de strijd buiten het Maagdenhuis voort, nadat ze op 25 februari het pand overnamen.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.