In Memoriam: Marieke Janssen

Op vrijdag 26 maart overleed plotseling Marieke Janssen, student aan de Tilburg School of Catholic Theology. Decaan Marcel Sarot schreef onderstaand In Memoriam.’Dinsdag 31 maart jongstleden ontvingen wij als School of Catholic Theology (TST) het droevige bericht van het overlijden van Maria Janssen (Marieke), deeltijdstudent aan onze faculteit en 46 jaar oud. Zij zakte volstrekt onverwacht op straat in elkaar, en hoewel er snel medische hulp ter plekke was, kon Marieke niet meer gered worden.

Marieke was een eigenzinnige student met veel doorzettingsvermogen. Tijdens colleges had zij een grote inbreng doordat zij fundamentele vragen aan de orde stelde. Ze kon goed naar anderen luisteren, terwijl zij tegelijkertijd haar eigen visie naar voren bracht. Zo wist zij levendige discussies op gang te brengen. Docenten en medestudenten hebben haar hierom altijd bijzonder gewaardeerd.

Op Witte Donderdag is een kleine delegatie van de TST naar de uitvaartdienst geweest in de kapel van de R.K. begraafplaats St. Barbara te Utrecht. Wij gedenken Marieke en haar familie in onze gebeden. Wij vertrouwen erop dat Marieke mag delen in de Verrijzenis van Jezus, die wij met Pasen hebben gevierd.’

Prof. dr. Marcel Sarot, decaan faculteit TST

 

Adem in mij

Adem in mij, heilige Geest,
opdat ik denk wat heilig is.

Stuw mij, heilige Geest,
opdat ik doe wat heilig is.

Verlok mij, heilige Geest,
opdat ik hou van wat heilig is.

Sterk mij, heilige Geest,
opdat ik het heilige nooit verlies.

– Gedicht op de rouwkaart van Marieke Janssen

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.