Studenten akkoord met curricula TSH na aanpassingen

Witte rook tijdens de faculteitsraadvergadering van Humanities vandaag. Studentenfractie Dante ging akkoord met de curricula voor alle opleidingen. Eerder adviseerde de studentenfractie negatief.

Het negatieve advies zorgde een maand geleden voor de nodige ophef. Kritiek op drie punten in de onderwijsprogramma’s voor Bacheloropleidingen (2015 – 2018) en Masteropleidingen (2015 – 2016) leidde tot een unanieme afwijzing van de studentenfractie.

Inmiddels heeft er een informeel overleg plaatsgevonden tussen de studentenfractie en de vice-decaan onderwijs Herman de Regt en zijn er verschillende aanpassingen in het programma doorgevoerd.

Het resultaat is een andere invulling van het vak Taalwetenschap en een gewijzigd voorstel voor de februari-instroom van het Premasterprogramma Ethiek van Bedrijf en Organisatie van Filosofie. In deze premaster is onder meer het vak Existentialisme en Post-structuralisme vervangen door het vak Wetenschapsfilosofie.

De aanpassingen zorgden voor een positief stemadvies bij alle aanwezigen. Studentenfractie en faculteitsbestuur spraken van een constructieve samenwerking.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.