Steunbetuiging voor UvA-bestuur

Een groep van negen wetenschappers van vijf verschillende faculteiten heeft een petitie opgesteld waarin ze het opnemen voor het College van Bestuur (CvB) van de Universiteit van Amsterdam (UvA). De petitie is een reactie op de petitie van begin deze week, waarin meer dan vierhonderd wetenschappers het vertrek eisen van het CvB, zo schrijft Folia.

Dit was naar aanleiding van de ontruiming van het Maagdenhuis afgelopen weekend. De initiatiefnemers van de petitie zijn hoogleraren die behoren tot de faculteiten van Rechtsgeleerdheid, Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica, Maatschappij-en gedragswetenschappen, Geneeskunde en Economie en Bedrijfskunde.

Zij roepen het CvB op om in functie te blijven en met hun ingeslagen bestuurlijke weg door te gaan. De negen wetenschappers schrijven dat ze ‘hun buik vol hebben van de in hun ogen onterechte en eenzijdige negatieve publiciteitsspiraal waarin de UvA en het CvB is beland.’

De Nieuwe Universiteit krijgt de volle laag

Ondemocratisch
De wetenschappers staan achter het tienpuntenplan van het CvB. Ze zeggen dat ze zeer bezorgd zijn over de financiële situatie van de UvA, maar vinden wel dat de financiële commissie eerst onderzoek moet doen om te kijken hoe ernstig de situatie echt is.

De actievoerders van De Nieuwe Universiteit (DNU) krijgen de volle laag van de wetenschappers. DNU zou de afgelopen tijd namelijk de vrijheid van meningsuiting aan de UvA hebben gegijzeld en zich ondemocratisch hebben opgesteld. Volgens de opstellers van de petitie snapt het CvB prima waar de belangen van onderzoek en onderwijs aan de UvA liggen.

De petitie tekenen kan hier. Tot op heden is de petitie ruim 160 keer getekend. 

De petitie wordt zojuist verspreid onder alle medewerkers via een massamail:

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.