Lustrumeditie voor Full Moon

Het Full Moon Festival breekt dit jaar los met haar lustrumeditie en brengt technosferen naar de Muzentuin. Het doel? “Een volwaardig festival voor een studentenprijsje.”

Drie damesdisputen van drie studentenverenigingen in Tilburg bundelen weer hun krachten. Sorriso (Olof), Amendus Amandus (Plato) en Dionysos (Vidar) zorgen op zaterdag 11 juli voor een mix van deephouse, techno en buckets gevuld met drank. De dames laten de lustrumeditie niet ongemerkt voorbij gaan. Commissievoorzitter Floor de Vries: “We gaan dit jaar natuurlijk groter uitpakken, maar dit blijft tot de dag van het festival geheim.”

Het idee ontstond toen de drie damesdisputen hun krachten wilden bundelen om een groots festival wilden neerzetten. “De keuze voor vrouwen was simpel; wij willen laten zien dat vrouwen óók een festival kunnen organiseren. Daarnaast is samenwerken met gelijken een stuk makkelijker dan met mannen.” Voorheen gingen de disputen ook puur voor een vrouwelijke line-up, maar mannen zijn inmiddels ook welkom. “Toch zijn we het meest trots op onze afsluitende dj Sandrien. Zo laten we zien dat een vrouw met een lekkere technossesie kan afsluiten”, aldus Floor.

Vorig jaar tikten de dames 1500 bezoekers binnen. “Dit jaar hopen we weer hetzelfde aantal te halen, maar we streven altijd naar meer.” En dat zou goed uitkomen voor hun goede doel Free a Girl; van iedereen verkocht kaartje gaat 1 euro naar de noodorganisatie. Free a Girl zet zich in om meisjes en vrouwen uit de gedwongen prostitutie te bevrijden en daders veroordeeld te krijgen.

Advertentie

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.