Foto-expositie in Cobbenhagengebouw over Roma

In de aula van het Cobbenhagengebouw start vrijdag een foto-expositie over Roma. De foto’s zijn gemaakt door Peter van Beek en Henri Brekveld, in het kader van het International Gipsy Festival.De foto’s laten het rauwe leven zien van verschillende Roma in Europa. Dit volk heeft geen vaste woonplek en daarom is het voor hen lastig om zich ergens thuis te voelen. Toch kennen de Roma veel tradities, volgens de fotografen. Denk aan muziek, dans, en romantiek. Maar hoe romantisch is dit leven in werkelijkheid?

Peter van Beek en Henri Brekveld zijn sinds 1997 regelmatig te vinden in Roemenië. De twee voelen zich verbonden met dit volk.

De tentoonstelling loopt tot en met 5 juni. Het International Gipsy Festival vindt plaats op zaterdag 30 en zondag 31 mei. 

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.