Hoogleraar Eijffinger komt met eigen app

Hoogleraar Sylvester Eijffinger (Financiële Economie) lanceert zijn eigen app: de Sylvester Eijffinger-app. Een bèta-versie, dat wel. Maar deze applicatie is gratis en moet dienen als een stukje dienstverlening: “Ik vind het een belangrijke taak van een hoogleraar om informatie te verspreiden over zijn vakgebied.”Een professor met een eigen app, volgens mij hebben we hier een primeur.
“Voor zover ik weet wel. Maar misschien dat een hoogleraar ergens anders op de wereld me voor is, dat weet je nooit. Hij is nog wel in de testfase. We gaan kijken of alles goed werkt.”

Hoe kwam u op het idee om deze applicatie in het leven te roepen?
“Het is eigenlijk een logisch vervolg op mijn website. In 2014 had ik bijna twee miljoen bezoekers. Ik heb een webmaster die mijn website bijhoudt. Hij vroeg me: Waarom maken we er geen app bij? Deze app is handig, omdat mensen me vaak vragen naar een bepaald artikel of paper. Nu kan ik daarnaar verwijzen.”

Hoe belangrijk is het om als hoogleraar online vindbaar te zijn?
“Ik vind het een belangrijke taak van een hoogleraar om informatie te verspreiden over zijn vakgebied. Dat is zijn of haar verantwoording. Zie deze applicatie als een vorm van dienstverlening aan scholieren, studenten en andere geïnteresseerden.”

De app is nu alleen voor Android-gebruikers.
“Apple is heel commercieel en wil veel geld verdienen aan apps. Bovendien is een iPhone-app veel ingewikkelder om te maken. Je moet aan meer regels voldoen. Daarom is hij alleen beschikbaar voor Android.”

Misschien een gek idee, maar waarom plaatst u geen advertenties?
“Ik wil geen reclame. Het is geen commercieel product. Advertenties verontreinigen de inhoud. Ik wil er geen geld aan verdienen.”

UPDATE: hoogleraar Eijffinger heeft laten weten dat de app inmiddels ook voor iOS beschikbaar is.De app is beschikbaar op Google Play. 

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.