Studenten organiseren benefietavond Change The Tune

Drie studenten van Liberal Arts & Sciences organiseren 12 mei de benefietavond Change The Tune. Zo veel mogelijk geld ophalen voor kansarme Colombiaanse straatkinderen. En tegelijkertijd een podium bieden aan Tilburgse creatief vertier. Hoppa: twee vliegen in één klap.Studenten Ayrton van Noort, Paul Börsting en Hasret Evram zien het helemaal zitten: een benefietavond in de Blackbox vol muziek, poëzie en theater. “Op Tilburg University zitten veel creatieve studenten”, vertelt student Paul Börsting. “Meer dan we hadden verwacht. Heel veel mensen willen graag komen spelen op de avond.”

Het idee om Change The Tune te organiseren ontstond toen de vrienden bedachten dat er nauwelijks iets wordt georganiseerd voor creatievelingen op de campus. Paul: “We willen een podium bieden aan deze artistieke studenten.”

“We hebben geen groot plan, maar het zou leuk zijn als we honderden euro’s kunnen inzamelen”

Straatkinderen
Maar het evenement is niet alleen bedoeld om studenten van Tilburg University te vermaken. Het tweede doel is om geld in te zamelen voor arme straatkinderen uit Colombia: “Ayrton, een van de organisatoren, ontmoette de directeur van stichting Deportivo in Colombia, een club die straatkinderen helpt door middel van culturele activiteiten. We willen graag zoveel mogelijk geld inzamelen.” En voila, zo ontstond het idee.

Vrijwillig dus. Paul: “We hebben geen groot plan, maar het zou leuk zijn als we honderden euro’s kunnen inzamelen. Dat betekent veel voor die mensen.”

Change The Tune vindt plaats op dinsdag 12 mei van 19:00 tot 21:00 uur. Het evenement is gratis.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.