Universiteiten en interactie op Twitter

Universiteiten zijn steeds actiever aanwezig op social media. Loop je vast? Dan stuur je even een tweet naar @TilburgU_campus. Studenten groeien op in een online sociale wereld, die zich voornamelijk op de smartphone afspeelt. TU Delft heeft een Twitter-onderzoek gedaan om te kijken waar zij staan vergeleken met andere internationale universiteiten. 

Het onderzoek is verricht onder 31 universiteiten waarvan twee Nederlandse (TU Delft en TU Eindhoven). Tweets in de periode van 1 januari 2014 tot en met 31 december 2014 zijn onderzocht, zo schrijft Marketingfacts.

Hieruit is gebleken dat een universiteit gemiddeld vier tweets per dag stuurt. Het aantal verzonden statusupdates ligt, gekeken naar alle universiteiten, niet ver uit elkaar.

Meeste en minste
Het wordt interessant wanneer er gekeken wordt naar retweets en reacties. University of Texas at Austin (UT Austin) verzond de meeste tweets (2.855). Technische Universität München verzond de minste tweets (304). Door in te zoomen op deze data wordt duidelijk wat het hoofddoel is van het account. Willen ze alleen hun status updaten of de interactie aangaan met online doelgroepen?

Twitter

Alle universiteiten samen hebben 48.978 tweets verzonden, waarvan bijna twee derde een statusupdate is. De verschillen tussen het aantal verzonden tweets is minder groot dan het verschil tussen retweets en reacties.

Retweets
Stanford University verzond in 2014 géén retweets of reacties. Vanuit het Twitter account wordt alleen maar universiteits-gerelateerd nieuws gedeeld. Een grote groep universiteiten heeft een actief retweetbeleid. Gemiddeld 19 procent van alle verzonden tweets is een retweet. TU Eindhoven deed het qua retweets goed.

Retweets

Reacties
National University of Singapore verzond in 2014 géén reacties. Toch zijn er ook universiteiten die meer reacties dan statusupdates verzonden, waaronder de TU Delft. Gemiddeld gezien hebben alle universiteiten een interactie percentage van 16,07 procent. In totaal verzonden de universiteiten 7.872 reacties.

Reacties

Online learning
De wereld van een student wordt steeds breder en internationaler door online learning. Universiteiten vinden het belangrijk om het internationale speelveld goed in beeld te hebben omdat zij internationale studenten hebben.

Lees het volledige onderzoek hier

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.