Kapotte smartphone blijft in gebruik

De tiende keer dat je je telefoon laat vallen barst het scherm ineens of na een iets té dronken avond heeft je telefoon waterschade opgelopen van het bier. Balen. Maar liefst een op de vijf mensen blijft rondlopen met schade aan hun smartphone omdat repareren te duur is.

Dit blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Multiscope. Hiervoor zijn 1013 Nederlanders ondervraagd. Mensen vinden het wel vervelend dat er schade is, maar zien geen reden om de smartphone niet meer te gebruiken.

Jongeren
De meest voorkomende schades: kapotte schermen, een snel leeglopende batterij of niet goed functionerende knoppen of schuifjes. Jongeren hebben het meest schade aan hun telefoon. Eén op de drie 18 tot 24-jarigen heeft een haperende smartphone. Vooral schade aan het scherm komt vaker voor bij 18 tot 45-jarigen ten opzichte van 45-plussers.

Gemiddeld hebben Nederlanders hun smartphone 16 maanden in gebruik. Eén op de tien smartphones is tweedehands. Vrouwen en jongeren kiezen vaker voor een tweedehands smartphone.

Smartphone

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.