Drink minder uit rechte glazen

Zuip je in de ene kroeg sneller dan in de andere? Dat komt misschien door het soort glas dat wordt gebruikt. Bier drinken uit een recht glas zorgt er namelijk voor dat je minder en verstandiger drinkt.

Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Bristol. De onderzoekers vroegen drie kroegen om één avond alles in rechte glazen (een vaasje) te schenken. Een andere avond schonken de barmannen alles in gebogen glazen. Hieruit bleek dat mensen die uit een recht glas drinken maar liefst 24 procent minder innemen. Bij een glas met rondingen, zoals een stapelglas, heb je minder snel door hoeveel je drinkt. Daarnaast gooi je het drankje sneller achterover.

Uit een ander onderzoek van dezelfde universiteit blijkt dat tape op je bierglas ook invloed heeft op de hoeveelheid die je drinkt. Door stukjes tape horizontaal op je glas te plakken, drink je bewuster. In het kader van dit onderzoek dronken 160 mensen een biertje. De ene helft kreeg een glas met tape en de andere helft een glas zonder tape. Het resultaat: de ‘maatbekers’ zorgden ervoor dat de mensen een minuut langer deden over hun drankje.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.