Project ‘Recht op educatie’ trapt af op TiU

Ieder kind heeft recht op educatie. Zo vindt ook Marieke Hopman (26). Zij studeerde Filosofie aan Tilburg University en deed haar master aan de UvA. Vanavond presenteert zij haar project “Recht op educatie”, waarmee ze via crowdfunding en donaties geld op wil halen om het onderzoek uit te voeren.

De bijeenkomst is bedoeld om de campagne af te trappen. Zo gaat Marieke uitleggen wat het onderzoek inhoudt en hoe hoog de begroting is. Sprekers zijn onder andere Marc van Dijk, journalist bij Trouw en Vrij Nederland en Laura Bosch, juriste bij Defence for Children.

Aanleiding
De aanleiding voor dit onderzoek heeft Marieke duidelijk in haar hoofd: “Voor mijn master Filosofie heb ik eerder een soortgelijk project gedaan maar toen rond kindsoldaten. Ik heb toen met verschillende kindsoldaten gesproken. Het trauma dat ze hebben opgelopen vonden ze niet het ergste. Het ergste was dat ze geen kans meer hadden op een toekomst door een gebrek aan educatie.”

Dit heeft Marieke getriggerd om een volgend crowdfunding-project te starten. Dit keer niet alleen over kindsoldaten. “Het project is verdeeld in twee casussen. De eerste casus gaat over de Centraal Afrikaanse Republiek waar veel onrust is. De tweede casus gaat over Nederlandse kinderen. In ons eigen land zijn er namelijk ook 16.000 kinderen per jaar die niet naar school gaan. Hier is nog geen onderzoek naar gedaan.”

Donaties
Het onderzoek wordt gefinancierd in twee delen. Het eerste deel is crowdfunding waarvoor een website is opgezet. Het tweede deel is donaties. “Ik heb les gegeven op scholen en wat ik daarmee heb verdiend steek ik in dit project”, aldus Marieke.

De bijeenkomst begint om 19:00 uur met een inloop in Esplanade en om 19:30 is de definitieve start in gebouw Dante DZ001.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.