Weer overlast in de UB

UPDATE 13 mei 09.30: Gisterenavond is het rustig gebleven in de bibliotheek. Er stond een portier aan de deur. Alle scholieren die binnen wilden moesten hun identiteitskaart of TiU-pas tonen. Ook liep de beveiliging om het half uur een rondje.

Het was weer raak in de UB. Na een melding zijn er gisteravond in totaal zeven agenten geweest. Zij zouden gebeld zijn vanwege een bedreiging, maar toen de agenten in de UB aankwamen waren de overlastgevers al gevlogen.

De beveiliging heeft de politie gebeld. Zij hadden de jongeren gesommeerd het pand te verlaten en dat deden ze niet. Het zijn scholieren uit de buurt, die blijkbaar vakantie hebben, bevestigde de beveiliging. Het zijn eerder MBO’ers dan HBO’ers van Fontys.

Een student heeft buiten één van die scholieren aangesproken en gevraagd wat er aan de hand was. Een van de jongens zei dat de politie was gebeld omdat hij ruzie had met een student, maar dat hij helemaal niemand had bedreigd.

Maatregelen
Wijkagent Debby Baelemans bevestigt het incident, maar zegt dat de oplossing vooral bij universiteit ligt. Zij moeten ervoor zorgen dat bepaalde mensen niet in de bibliotheek komen.

De universiteit is dan ook al bezig met diverse acties. Voorlopig staat er ‘s avonds een extra beveiliger bij de ingang van de UB, die controleert de identiteitskaarten van de bezoekers. Daarnaast beraadt de beveiliging zich samen met LIS op extra maatregelen. Poortjes zou daar één van kunnen zijn, maar het zou ook kunnen dat de bibliotheek in compartimenten wordt verdeeld. Dat betekent dat bepaalde ruimtes beperkt of niet toegankelijk zijn.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.