Meimarkt vs. Hap Stap Festival

Dit weekend vinden twee gratis evenementen plaats, de een wat luxer dan de ander. De Meimarkt en het Hap Stap Festival zetten Tilburg weer eventjes op de kaart.

De Meimarkt verandert voor de 35e keer de binnenstad in één grote marktplaats voor tweedehands spullen. Rond de 750 kraampjes vormen een lange slinger door de Tilburgse winkelstraten. De markt gaat zaterdagavond om 22.00 uur van start en eindigt pas zondagmiddag om 17.00 uur.

Culinair festival
Het Hap Stap Festival brengt Tilburgse restaurants voor de twintigste keer samen. Bezoekers komen in de Interpolistuin in aanraking met zestien verschillende culinaire talenten. Daarnaast treden meerdere artiesten op. Het festival duurt van vrijdag tot en met zondag, maar kent, in tegenstelling tot de Meimarkt, wel sluitingstijden.

Pinksteren
Beide evenementen zijn gratis, liggen in hartje centrum en zijn dus concurrenten van elkaar. Maar dat valt wel mee, volgens Marcel van den Hurk. De penningmeester van de Meimarkt ziet het als een aanvulling in plaats van concurrentie. “Wij zijn het tegenovergestelde van Hap Stap: voor culinaire hapjes kun je naar het festival en voor de koopjes naar ons. Het bijt elkaar niet.”

Afterparty
Voor de 35e editie van de Meimarkt is er niks speciaals geregeld. Van den Hurk: “Voor de tweede keer hebben we minder subsidie gekregen, dus er blijft geen geld voor extraatjes over.” Maar toch is er een primeurtje dit jaar. Op zondag vanaf 17.00 uur is er een heuse afterparty. “Wat jongelui vroegen of ze onze naam mochten gebruiken voor de afterparty in de Hall of Fame. Dat klonk leuk, dus waarom niet?” Daar maak je kans op de prijs voor ‘beste outfit’ en kun je jouw gevonden platen draaien.

Combineren kun je leren
Dit weekend lekker combineren? Eet wat lekkere hapjes op Hap Stap, nuttig wat biertjes in een kroeg en vervolg je nacht op de Meimarkt. Twee vliegen in één klap.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.