Corporale bazen in het bedrijfsleven

Lid zijn van een corps is niet alleen op papier een goede investering in je carrière, schrijft NRC vandaag. Uit onderzoek van de krant blijkt namelijk dat in de top van het bedrijfsleven de corporale man nog altijd een flinke vinger in de pap heeft.Van de 189 bestuurders die NRC onderzocht, bralde ongeveer een derde er tijdens zijn studie stevig op los bij een corps. In Leiden en Utrecht is het percentage oud-leden het hoogst. Als voorbeeld van bedrijven waar veel van hen zitten, noemt de krant Heineken en Philips. De belangrijkste verklaring voor de grote invloed ligt volgens NRC in het netwerk dat het lidmaatschap je oplevert.

In Tilburg is geen ‘echt’ corps, althans, niet volgens de Algemene Senaten Vergadering (ASV), de overkoepelende vergadering. Hier zal Sint Olof het niet mee eens zijn, de vereniging draagt de naam ‘corps’ met trots. De verenigingen die door de ASV wel worden erkend, zijn Vindicat atque Polit (Groningen), U.S.C. en U.V.S.V. (Utrecht), R.S.C. en R.V.S.V. (Rotterdam), A.S.C/A.V.S.V. (Amsterdam), L.S.V. Minerva (Leiden), D.S.C. (Delft) en W.S.V. Ceres (Wageningen).

Ligt je kracht niet in het netwerken? Je kunt bij de verenigingen ook leren schieten, bridgen of beleggen, schrijft NRC. De corpsen hebben veel clubs waar archaïsch vermaak kan worden beoefend.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.