Inval bij Axact vanwege diplomafraude

Het softwarebedrijf Axact kreeg bezoek van de Pakistaanse autoriteiten, omdat ze verdacht worden van megafraude met nep-diploma’s. Er zijn 28 mensen aangehouden.

Uit onderzoek van The New York Times werd duidelijk dat het bedrijf 370 websites van Amerikaanse nep-universiteiten creëerde. De firma verdient tientallen miljoenen dollars met het verkopen van valse diploma’s. Univers schreef hier afgelopen week een artikel over.

De Pakistaanse minister van Binnenlandse zaken is een onderzoek gestart naar aanleiding van het artikel. Op het hoofdkwartier en een aantal kleinere kantoren van het bedrijf zijn computers in beslag genomen.

In een verklaring ontkent Axact alle beschuldigingen. Daarnaast vindt het bedrijf dat het artikel is gepubliceerd zonder wederhoor. De onderneming gaat juridische stappen nemen tegen The New York Times.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.