LabForRent gaat leegstand laboratoria tegen

LabForRent is een nieuwe ‘marktplaats’ voor de bemiddeling van laboratoriumruimte. De site speelt in op een groeiend probleem: een overcapaciteit aan labruimte en het gebrek aan contact tussen huurder en verhuurder.LabForRent is een platform dat leegstand van kostbare labruimte moet voorkomen. In ons land is er sprake van een duidelijke overcapaciteit. De initiatiefnemers hanteren het motto ‘Sharing is caring’ en willen aansluiten bij de zegeningen van de deeleconomie.

Naast bemiddeling tussen huurder/verhuurder en het delen van labruimte, wil het platform focussen op samenwerking en bundeling van innovatiekracht. Oprichters Maarten van Dongen en Arthur Tutein Nolthenius leggen uit: “Startende en groeiende bedrijven vinden op LabForRent een overzicht van te huren laboratoria en ondersteuning in Nederland. De verhurende partij bestaat veelal uit science parken, kennisinstellingen én bedrijven. Ons platform moet bovenal de innovatie in Life Sciences stimuleren door samenwerking.”

De site is gebruiksvriendelijk en stelt de bezoeker in staat het aanbod volledig te filteren aan de hand van zijn wensen. Vervolgens neemt de potentiële huurder contact op met de verhuurder, dus zonder tussenkomst van derden. Huurders kunnen gratis gebruikmaken van LabForRent. Verhuurders adverteren tegen betaling.

LabForRent duikt in een nichemarkt en de kans van slagen lijkt groot. De initiatiefnemers denken daarom nu al aan uitbreiding van het dienstenpakket. “Ook hoogwaardige laboratoriumapparatuur, technische expertise en contractonderzoek komen in aanmerking voor bemiddeling.” Ook voorzien de oprichters een stap over de grens. Om die reden is de website meertalig opgezet.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.