Studioshoot met paarden en cavia’s trimmen

Ga je mee cavia’s trimmen? Of heb je meer interesse in een kattenlezing? Facebook wordt overspoeld met dierenevenementen waarbij iedereen spontaan op ‘aanwezig’ klikt.

Het begon met de Facebookpagina ‘Studioshoot met paarden’. Fotografe Hilde van der Heijden wilde op 20 juni een dagje voor paardeneigenaren regelen waar ze prachtige foto’s konden maken. Maar de evenementpagina is overgenomen door grappenmakers. Meer dan 39.000 mensen hebben aangegeven een kijkje te komen nemen en plaatsen ‘enthousiaste’ reacties.

Van der Heijden is daar echter niet blij mee. “Dit moet heel snel ophouden”, zegt de 34-jarige fotografe tegen het AD. “Ze zijn gisteren zelfs een eigen pagina begonnen op mijn naam, met mijn foto en gegevens.” Daarop volgend diende ze een melding in bij Facebook en wacht ze op een reactie.

De populairste reactie komt van Sjors Veldt: “Stylist gezocht! Ik zit even met een probleem opgezadeld. Is er iemand die kan vlechten? Ik wil niet gewoon met paardenstaart. Zelf vind ik vlechten een ware nachtmerrie. Als iemand in een korte tijd nog een pony kan knippen, ook prima.”Naast de ‘Studioshoot met paarden’ duiken ineens veel populaire Facebookpagina’s op. Toevallig zijn die allemaal gelinkt aan dieren. Een aantal pagina’s op een rijtje:

Gelukkige katten
Het bestaat: een lezing waar jij leert hoe je jouw kat gelukkig kunt maken. Interesse? 28 mei zal de lezing ‘Elke kat gelukkig!’ plaatsvinden.

Trimmen kun je leren
Heeft jouw konijn of cavia weer te lange haren? Neem dan deel aan de workshop konijnen en cavia’s trimmen. De dag begint met een uurtje theorie en demonstratie over gedrag, trimtechniek en materiaalgebruik. Daarna kun je aan de slag! Maar neem wel je eigen dier mee.

Cavia aaien
Elke cavia kan meedoen aan de knuffelkeuring. Een knuffelkeuring? Jazeker! De cavia wordt gekeurd op verzorging, vacht, nageltjes en knuffelfactor.

Panfluit
Deze valt buiten de categorie dieren, maar is de vermelding zeker waard. Altijd al willen weten hoe zo’n panfluit werkt? Bij de Sloveense panfluit sessie wordt het allemaal glashelder.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.