TiU scoort goed bij NSE

Studenten van Tilburg University zijn tevreden over de sportvoorzieningen (4,4) en de bereikbaarheid van de universiteit (4,4). Over de beschikbaarheid van werkplekken (3,2) zijn studenten nog niet echt te spreken. Dit blijkt uit de Nationale Studenten Enquête.

4283 Tilburgse studenten vulden de enquête in. De antwoorden zijn verwerkt in 17 hoofdthema’s. Het gaat onder meer om het niveau van de docenten, de groepsgrootte, huisvesting, sfeer, studielast en studiefaciliteiten.

De resultaten zijn goed: bijna alle aspecten van Tilburg University zijn beter beoordeeld dan in 2014. Studenten zijn behoorlijk tevreden over de universiteit en gaven het cijfer 4,09. Vorig jaar was dit nog een 4,00. Tilburg laat daarmee het landelijk gemiddelde van 4,04 achter zich. De universiteit scoort minder bij de groepsgrootte, voorbereiding op de arbeidsmarkt en stage en opleiding. Met deze cijfers stijgt Tilburg University bij de universiteiten van een zesde plaats in 2014 naar de gedeelde derde plaats in 2015.

De NSE is erg belangrijk voor de werving van nieuwe studenten. Middelbare scholieren gebruiken de resultaten om te bepalen aan welke universiteit ze willen studeren. Ook worden de uitslagen in sommige internationale rankings verwerkt.

700.000 studenten van 72 hogescholen en universiteiten vulden de NSE in. In de online-enquête geven ze hun oordeel op een 5-puntsschaal waarbij 1 zeer ontevreden is en 5 zeer tevreden.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.