Koen Becking in Canada

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn op staatsbezoek in Canada. In hun gezelschap reist ook Koen Becking mee. De trip duurt nog tot en met vrijdag 29 mei.Dit jaar viert Nederland 70 jaar bevrijding. Tijdens het officiële bezoek wordt stilgestaan bij de grote bijdrage van Canada aan het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog in ons land (en in Europa). Ook is er ruim aandacht voor de Nederlandse emigranten die na de oorlog naar het land van de maple leaf trokken. Vandaag de dag hebben 1 miljoen van de in totaal 34 miljoen Canadezen Nederlandse wortels.

Gelijktijdig aan het staatsbezoek vinden twee missies plaats. Naast de traditionele handelsmissie is er een hoger onderwijsdelegatie mee onder leiding van minister Jet Bussemaker (OCW). Bij die laatste is ook onze bestuursvoorzitter betrokken. De meereizende hoger onderwijsmissie biedt Nederlandse universiteiten en hogescholen de gelegenheid de internationale samenwerkingen met Canadese onderwijsinstellingen op te starten of intensiveren.

Aanstaande donderdag is het volledige gezelschap op de Universiteit van Waterloo (Ontario). Als dankbetuiging voor 70 jaar bevrijding hebben de Nederlandse overheid, bedrijfsleven en onderwijsinstellingen geld beschikbaar gesteld voor het Liberation Scholarship Program. Met behulp van zeventig beurzen worden Canadese studenten gestimuleerd om in Nederland cursussen te volgen.

Via de Twitteraccount van Koen Becking (@KoenBecking) blijf je op de hoogte van de ontwikkelingen.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.