TiU-docent Van der Kaa hoofdredacteur BN DeStem

Hille van der Kaa (36) is de nieuwe hoofdredacteur van BN DeStem. Van der Kaa is onderzoeker en docent Data Journalism op Tilburg University en daarnaast is ze voorzitter van de Redactieraad van Univers. Ze volgt Johan van Uffelen op die sinds 2001 hoofdredacteur was. 

Sinds haar 18e is Van der Kaa journalistiek actief. Ze begon bij het Utrechts Nieuwsblad voor de regio Maarssen-Breukelen. Daarna is ze projectleider geweest van diverse journalistieke concepten en heeft ze in het verleden als freelancer gewerkt voor Univers. Nu runt ze het lectoraat Media aan de Fontys Hogeschool en werkt ze als onderzoeker en docent Data Journalism aan Tilburg University. Ze doet op dit moment promotieonderzoek naar de invloed van moderne technologie op het vertellen van verhalen.

Van der Kaa werkt nog tot de zomer bij Fontys Hogescholen en het is nog onbekend of ze blijft werken bij Tilburg University.

“Dit is een baan waar ik van droomde toen ik jaren geleden als verslaggever begon. Ooit zou ik aan het roer staan van een prachtige Brabantse titel”, aldus Van der Kaa in BN DeStem.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.