Drones om spieken te voorkomen

Overdreven of een goede zet? Een Chinese universiteit zet tijdens examens drones in om spieken te voorkomen. Op de beelden kan worden teruggekeken of studenten op hun telefoon hebben gekeken of een spiekbriefje bij zich dragen.

Spiekende studenten zijn de nachtmerrie van elke universiteit. Zo ook op deze Chinese universiteit waar de belangrijke ingangsexamens van start gaan. Op basis van deze resultaten wordt beslist naar welke universiteit de studenten mogen, zo schrijft Nieuwsblad.

Tienduizenden dollars
De drones vliegen door de collegezaal om studenten continu in de gaten te houden tijdens het afleggen van het examen. Wanneer de drones signalen oppikken van een mobiele telefoon, brengen ze de student in kwestie snel in beeld om hem of haar te betrappen. Het is alleen wel een duur grapje. De drones kosten namelijk tienduizenden dollars. De ingangsexamens zijn nu twee dagen bezig maar er is nog geen student betrapt.

In een eerder artikel hebben wij beschreven wat Tilburg University doet om spieken te voorkomen.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.