Met deze reisplanners ben je écht up-to-date

Vergeet 9292 en de NS app. Maak kennis met reisplanners die voortdurend rekening houden met de actuele situatie op weg, spoor en water en met alle mogelijke vormen van vervoer. De handigste reisplanners op een rijtje.

GoAbout
GoAbout laat het actuele reisadvies zien. Is de trein, bus of tram op tijd? Dan komt er een groen advies in beeld op de website. Bij een vertraging wordt de aangepaste tijd in het rood aangegeven. Handig, al het openbaar vervoer op één website.

En er is meer. Naast het openbaar vervoer laat de website ook reisadvies voor de auto zien. Check het actuele reisadvies en kijk waar vertragingen zijn; spoor of weg? Maak daarna jouw vervoerskeuze. Ook de fiets is meegenomen in de reisplanner.

Voor wie?
Deze website is vooral interessant voor mensen die moeten kiezen tussen de auto of het openbaar vervoer.

Andes
Net zoals bij google maps voer je in waar je heen wilt en waar je vandaan komt. De website geeft informatie over verschillende reisopties, zoals auto, fiets en het openbaar vervoer. Andes voegde daar de actualiteit aan toe. Op de kaart is af te lezen waar wegwerkzaamheden, evenementen, ongevallen en files zijn. Handig om te weten: de reisplanner voor het openbaar vervoer geeft advies op basis van de actualiteit en laat niet allé reisopties en vertragingen daadwerkelijk zien. Want die zijn vaak niet relevant en overbodig.

Voor wie?
Voor het openbaar vervoer geeft de website snel advies, zonder overbodige informatie en verschillende opties. 

Calender24
Deze app werkt als een dynamische planner die agenda, locatie- en actuele reisdata aan elkaar linkt. Verandert de situatie op de weg of het spoor terwijl je naar je afspraak gaat? De reisplanner past jouw route automatisch aan.

Voor wie?
Een handige app als je constant onderweg bent en veel afspraken hebt staan.

Google Maps
Onlangs is Google Maps ook geüpdatet met actuele reisinformatie. Voorheen konden gebruikers alleen de vaste dienstregelingen zien. Nu zijn vertragingen en uitval van treinen direct te spotten. Daarnaast zijn ook de bus, tram, metro en veerboten te volgen.

Voor wie?
Handig als je graag alle reisinformatie in één overzicht  ziet en daarbovenop een routebeschrijving bij hand wil hebben. 

De reisplanners zijn het resultaat van het Beter Benutten-project ‘Multimediale Reisinformatie’. Google is de grootste partij die aanhaakt bij deze groep innovatieve diensten.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.