‘Songfestival’ als keuzevak op Australische universiteit

‘Songfestival’ als keuzevak op Australische universiteit

Altijd al alles willen weten over het Eurovisie Songfestival? Studeer een jaartje aan de Universiteit van Melbourne en volg het vak ‘Eurovisions’. Aan de hand van de songfestivalnummers leer je over de Europese geschiedenis en gewoontes.

Tijdens een Bachelor of Arts aan de kunstfaculteit kunnen alle eerstejaars het keuzevak volgen. De universiteit besloot het vak te geven vanwege de zestigste verjaardag van het Songfestival. Het Songfestival is enorm populair ‘Down Under’. Jaarlijks volgen miljoenen tv-kijkers de liedjesparade. Dit jaar mocht het land zelfs meedoen met het festival om het 60-jarige jubileum te vieren. Hun zanger, Guy Sebastian, behaalde de vijfde plaats.

De universiteit stelt op hun website dat Eurovision meer dan een zingwedstrijd is. “Als je goed kijkt, gaat het allemaal om strategie. Welke allianties worden gevormd tijdens het stemmen? Wie geeft Oekraïne 12 punten dit jaar en waarom? Hoe ver zullen de deelnemende landen gaan voor de winst?”

In het vak wordt onder andere gesproken over de opkomst van de Europese Unie en de integratie in Europa. Daarnaast zullen meerdere dimensies van het festival aan bod komen, zoals taal, cultuur, diversiteit, gender en seksualiteit.

Bekijk hier het optreden van Guy Sebastian:

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.