Nominatie voor oud-student Tilburg University

JAM (Jongeren ArbeidsMarkt) – een online werkplatform dat bedrijven en jongeren samenbrengt – is één van de ‘25 onder de 25’. Deze lijst met veelbelovende start ups wordt elk jaar samengesteld door Sprout. Via Facebook kun je je stem uitbrengen op een van de genomineerden.Mede-oprichter van JAM is Ruud Schippers, die nog tijdens zijn studie International Business Adminstration aan TiSEM met het bedrijf begon. Ruud is blij met de nominatie: “Voor ons is het een stuk waardering. Tot nu toe zijn we alleen actief in de regio Noord-Brabant en Sprout stelt een landelijke lijst samen. Dat betekent dat we toch opvallen.” Het idee achter het 24/7-internetplatform is simpel: bedrijven die op zoek zijn naar tijdelijke jonge krachten voor ondersteunende werkzaamheden kunnen online mensen ‘boeken’ voor één of meerdere dagen.

Familie
Ruud Schippers begon JAM samen met zus Miranda en broer Martijn. “Met z’n drieën werkten we op zaterdag bij hetzelfde bedrijf. Daar merkten we dat er vaak een tekort of een overschot aan mensen was. Blijkbaar bestond er geen makkelijke manier om snel aan tijdelijke jonge krachten uit de regio te komen, dus daar speelden we op in.” Zo ontstond het JAM-concept: regiomanagers die actief zijn in plaatsen als Hilvarenbeek en Oirschot, zorgen dat lokale bedrijven toch via dit innovatieve online platform aan hun talent uit de regio kunnen komen. “We beginnen dicht bij huis. Maar uiteindelijk willen we JAM uitrollen over heel Nederland.”

Hoe is het om zo nauw samen te werken met je familie? “Volgens mij biedt het alleen maar voordelen”, lacht Ruud. “We weten precies wat we aan elkaar hebben. Er zijn ook minder snel zakelijke geschillen. Eigenlijk zit het ook een beetje in de familie: mijn vader heeft ook een bedrijf, samen met zijn broers.”

“We beginnen dicht bij huis. Maar uiteindelijk willen we JAM uitrollen over heel Nederland”

JAM wordt ondersteund door Starterslift. “In het begin hebben we veel hulp gekregen bij de ontwikkeling van het bedrijf en de manier waarop we konden uitbreiden. Onze adviseur Karen Lanning kent de problemen en hindernissen die je tegenkomt en ze kijkt met een kritische blik naar onze ideëen. Dat helpt je echt vooruit.”

Lees hier meer over JAM en breng eventueel je stem uit op deze Brabantse start up.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.