RTL Nieuws: ‘Geen opvallende declaraties bij Tilburg University’

RTL Nieuws: ‘Geen opvallende declaraties bij Tilburg University’

Volgens RTL Nieuws hebben bestuurders van Tilburg University de voorbije jaren geen opvallende declaraties ingediend.

De nieuwssite deed onderzoek naar declaraties uit 2013 en 2014 van universiteitsbestuurders in Nederland en ontdekte een aantal extremiteiten. Zo spant Universiteit Utrecht de kroon met onder andere bijna 250.000 euro per jaar aan kosten voor dienstauto’s en taxi’s. De Universiteit van Amsterdam betaalt 160.000 euro per jaar voor huurauto’s en chauffeurs.

Volgens RTL Nieuws waren er geen opvallende declaraties bij Tilburg University. Univers heeft in het verleden meerdere malen gepoogd de declaraties van Tilburg University te achterhalen. Ondanks herhaaldelijk verzoek kregen we geen inzage.

De Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) is geschokt door de cijfers. Voorzitter Tom Hoven: “De enorme uitgaven aan luxe staan in schril contrast tot de schulden die studenten vanaf komend jaar opbouwen dankzij het leenstelsel. Het is essentieel dat het geld dat straks door het afschaffen van de basisbeurs vrijkomt bij het onderwijs terechtkomt en niet bij de auto met chauffeurs van de bestuurders.”

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.