Zeven tips voor Festival Mundial

Komend weekend staat de Spoorzone weer volledig in het teken van Festival Mundial. Het wereldmuziekfestival heeft weer een enorm aanbod aan bands, randprogrammering, foodstands en meer. Om enigszins door het grote bos de bomen te zien, pikt de redactie van Univers een aantal krenten uit de pap.

 

Yakumo Orchestra
Een van de interessantste acts op het programma van Festival Mundial is Yakumo Orchestra. Het Friese orkest is opgezet door Atser Damsma en Chris Mulder van voorheen Daily Bread. Wat begon als een tweemansformatie met experimentele beats is inmiddels omgetoverd tot volledig orkest. Klassieke instrumenten, Afrikaanse beats, dancemuziek; de groep mixt het naar hartenlust. Voer voor muzikale allesvreters.

Afterpartees
Een vreemde eend in de bijt, maar daardoor niet minder leuk. Want met wereldmuziek of aanverwanten heeft powerpopkwartet Afterpartees weinig te maken. De band uit Horst is het afgelopen jaar een publiekslieveling geworden op verschillende festivals, voornamelijk met dank aan frontman Niek Nellen. Een rasentertainer die altijd in is voor een grapje en met een bravoure op het podium staat die weinig mensen is toebedeeld.

Hall of Fame presents: To The Max
Wie iets goed doet, ontmoet goed, maar wordt vaak ook beloond voor hard werk. Zo ook To The Max: een vaste avond in de Hall of Fame boordevol lokaal hiphoptalent. Voor Festival Mundial pakt To The Max uit. Wil je weten wie de rappers en hiphop-dj’s van de toekomst zijn? Ga dan vooral even kijken!.

Gin Gin on the Beach met DJ Ben Penn
Tilburgs beste dj als het aankomt op soul, afrobeat, funk en ander vergeten vinyl is present. DJ Ben Penn heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een vaste waarde in het Tilburgse nachtleven. Als roerganger van avonden als Gin Gin, Cabrio en B O E I E, is het voor Ben Penn een tweede natuur om mensen aan het dansen te krijgen.

De Oerburger
Vegetariërs, skip maar even deze tip! Want van al dat bandjes kijken, krijgt de gemiddelde festivalbezoeker toch vrij snel honger. De keuze is reuze wat betreft het eten, maar wij kunnen het niet nalaten om er eentje tussenuit te pikken: de Oerburger. Een omgebouwde Peugeot J9 waar ze biologische hamburgers serveren. Het vlees komt van Oerkoeien die hun leven lang vrij in de natuur hebben geleefd. Best verantwoord dus!

Urban Farm Area
Eén grote ontdekplek. Dat is de Urban Farm Area op Festival Mundial. Een ruimte waar pop-up concepten, workshops, smakelijk entertainment en foodprofessionals bij elkaar komen. Daarnaast is er ook een festivalmoestuin, dus verser eten kan gewoon niet.

Expositie Dolph Cantrijn
Wie is toch degene die al die mooie plaatjes maakt in de Univers? Dat is fotograaf Dolph Cantrijn die bovendien ook al vijftien jaar huisfotograaf is van Festival Mundial. De foto’s die Dolph heeft gemaakt op Mundial zijn al op diverse plaatsen te zien in de stad. Check deze kaart op Google Maps voor alle locaties.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.