Alumnus fietst 650 kilometer in 36 uur

Vandaag fietst alumnus Eric Mijnster La Route des Grandes Alpes. Dat is 650 kilometer, 14 bergtoppen en 16176 hoogtemeters. Om er nog een schepje bovenop te doen, legt Mijnster de route in één keer af. Zijn heroïsche, krankzinnige reis kun je volgen via zijn Facebookpagina.

Na maanden voorbereiding sprong Mijnster deze ochtend om 06.00 uur op zijn nieuwe bolide. Hij start in Thonon, dat is halverwege Frankrijk bij de grens met Zwitserland. Verwachte aankomsttijd in Menton (aan de Middellandse Zee): 36 uur later. Eric zal het allemaal zelf moeten doen, maar staat er niet alleen voor. Drie volgwagens rijden achter hem aan, volgeladen met vrienden en een cameraploeg, die de tocht filmen om er een documentaire van te maken.

Eerder dit jaar interviewden we Eric. Toen we vroegen waarom hij dit doet, antwoordde hij: “Niet voor het Guinness Book of Records. Dit is iets wat ik al heel lang wil doen. Ik ben altijd op zoek naar het onbekende. Naar nieuwe grenzen die ik kan doorbreken. Een uitdaging als deze heb ik mezelf nog nooit gesteld. De voldoening die het geeft als je de finish haalt moet ongelooflijk groot zijn.” Het hele interview, over de kick, de vrijheid en de krankzinnigheid van de route, lees je hieronder.JTNDZGl2JTIwZGF0YS1jb25maWdpZCUzRCUyMjE3NTcwNDIlMkYxMzczMTQxOSUyMiUyMHN0eWxlJTNEJTIyd2lkdGglM0E1MjVweCUzQiUyMGhlaWdodCUzQTM2NHB4JTNCJTIyJTIwY2xhc3MlM0QlMjJpc3N1dWVtYmVkJTIyJTNFJTNDJTJGZGl2JTNFJTNDc2NyaXB0JTIwdHlwZSUzRCUyMnRleHQlMkZqYXZhc2NyaXB0JTIyJTIwc3JjJTNEJTIyJTJGJTJGZS5pc3N1dS5jb20lMkZlbWJlZC5qcyUyMiUyMGFzeW5jJTNEJTIydHJ1ZSUyMiUzRSUzQyUyRnNjcmlwdCUzRQ==

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.