Lustwarande 2015- Rapture & Pain

Zaterdag 27 juni start de vijfde editie van ‘Lustwarande’, inmiddels uitgegroeid tot één van de belangrijkste internationale buitenexposities van ons land. 23 (internationale) kunstenaars presenteren overwegend nieuw werk. Rode draad in de tentoonstelling is de sociale kritiek die in de kunstwerken besloten ligt.De Oude Warande – gelegen direct naast de campus − werd in 1712 aangelegd in opdracht van prins Wilhelm Von Hessen-Kassel, toentertijd Heer van Tilburg. Het park werd ontworpen volgens de laatste mode, als zogenaamd Sterrebos. Het was gebruikelijk om zo’n park te verlevendigen met bijvoorbeeld sculpturen.

Dat gebeurt deze zomer dus weer. Drie maanden lang (tot en met zondag 27 september) kun je de kolossale beeldentuin gratis bezoeken. Eerdere edities van Lustwarande trokken meer dan 100.000 bezoekers. Meer informatie over de expositie vind je hier.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.