Poging tot inbraak bij campus-Albert Heijn

Vannacht is een poging tot inbraak gedaan bij de Albert Heijn op de campus. De inbrekers gebruikten zwaar gereedschap, maar zijn niet binnengekomen.

De deuren van de supermarkt staan vandaag wijd open. De argeloze klant zal er aan voorbijlopen, maar het geel/rode lint verraadt dat er iets niet in orde is. Bij nadere inspectie blijkt één van de glazen deuren beschadigd en ingescheurd, maar nog wel intact. Naar verluidt heeft een groepje mannen vannacht rond 04.00 uur geprobeerd om het winkelpand binnen te komen.

Het mag een prestatie heten dat ze überhaupt een deuk hebben kunnen slaan in het glas, zegt een caissière. “Daar hebben ze flink hun best op moeten doen, want je komt er niet zo maar doorheen. Hoe ze dat gedaan hebben? Met een moker geloof ik. En er waren jongens met hamers. We hebben ze goed op beeld. Ze zijn er niet doorheen gekomen. Ik denk dat ze geschrokken zijn, want hier springen alle lampen vol aan als er iets gebeurt.”

De supermarkt is onderdeel van de grote studentenflat Intermezzo. Terwijl een paar honderd studenten boven de winkel sliepen, zetten de inbrekers op de begane grond het geweld in. Tenminste één studente werd wakker. “Rond vier uur hoorde ik iemand ‘INBRAAK’ roepen. Scooters reden weg, richting Tilburg-West. De politie was er ook rond die tijd.”

Vandaag is het weer business as usual bij de Appie. De politie wilde niet reageren.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.