Medezeggenschap TLS tevreden met bestuur

Rechtenstudenten hebben voortaan minimaal vijf werkdagen om herkansingen voor te bereiden. Law Clinics komen eraan. En het faculteitsbestuur van Tilburg Law School heeft al jaren een goede relatie met de medezeggenschap. Dat bleek vandaag tijdens de laatste faculteitsraad van dit collegejaar.

Het komt wel eens voor dat er maar 3 dagen zitten tussen tentamenuitslag en herkansing. Dat is te kort, vindt het faculteitsbestuur. Daarom wordt voorgesteld een minimale termijn van 5 werkdagen tussentijd op te nemen in de OER. Er wordt unaniem mee ingestemd.

Linda Peels van de studentengeleding vraagt zich af hoe de Law Clinics opgezet worden. Dat is een nieuwe onderwijsvorm. Rechtenstudenten werken in de praktijk toe naar een concreet eindresultaat. Gaat de faculteit afwachten wat er voor aanbod komt van kantoren en andere organisaties? Zeker niet, zegt vice-decaan onderwijs Tijs Kooijmans: “Dan krijg je vragen die gisteren beantwoord hadden moeten zijn. En daarbij de houding van, regel maar docenten en studenten, zo snel mogelijk. Dat is onwenselijk. We moeten voortijdig aan vakgroepen gaan vragen wat ze komend jaar willen gaan doen. Jaarlijks willen we toe naar 10 Law Clinics. En we willen het centraal regelen, met een proces coördinator die ook verantwoordelijk is voor de stages. Die kan dan proactief lijntjes uitzetten. Nu is bijvoorbeeld een vakgroep een Law Clinic aan het opzetten, maar niemand is daarvan op de hoogte.”

Medezeggenschap
Decaan Corien Prins vraagt aandacht voor de landelijke discussie over de medezeggenschap. “Hoe zit het eigenlijk hier, en herkennen jullie kwesties die in Amsterdam speelden?” Dat leidt tot korte monologen over de goede relatie die de medezeggenschap van Tilburg Law School met het bestuur heeft. Studenten en docenten zijn tevreden, een tip voor het bestuur hebben ze niet. Hoewel, eentje dan. Basten Cobelens van de studentengeleding: “De relatie medezeggenschap-bestuur is nu goed. Dat moet gewaarborgd blijven.” Het staat of valt volgens Cobelens met de kwaliteit van de relatie.

Han Somsen, 4,5 jaar in functie als vice-decaan onderzoek, voegt uit zijn ervaring toe: “Ik geloof dat we in Tilburg iets unieks hebben dat vrij robuust is, een cultuur. Wie er ook in de raad zit, de verhoudingen zijn goed. In al die jaren is de sfeer onveranderd gebleven. Gelukkig, want de raad is heel nuttig. Er worden betere besluiten door genomen.”

Financiën
Ook op de agenda staat nieuws over de financiële ontwikkelingen. De baten vallen 623.000 euro hoger uit dan begroot. Instellingscollegegelden en premaster vergoedingen helpen de faculteit aan 144.000 euro bovenop de begroting. En er is meer geld binnengehaald bij andere partijen: 281.000 euro uit projecten, 198.000 euro uit dienstverlening naar andere faculteiten. Meer kosten zijn er ook: de personele lasten vallen 279.000 euro hoger uit dan begroot, voornamelijk door personeel dat niet in loondienst is (goed voor 161.000 euro). Dat wordt verklaard met een “significante stijging” in de 1e geldstroom, die voor 2016 verwacht wordt. Departementen worden daarom nu gestimuleerd personele investeringen te doen. Om knelpunten aan te pakken, en om strategische ambities mogelijk te maken. Bij de financiën wordt niet lang stilgestaan. De medezeggenschap vindt de stukken “helder”.

Advertentie

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.