Café de Troubadour: eeuwfeest met IPA

Café de Troubadour bestaat deze week 100 jaar. Ben je nog nooit in dit oer-Tilburgse buurtkroegje geweest? Doe als burgemeester Peter Noordanus en ga eens langs bij het vriendelijke oudje aan de Capucijnenstraat.Dat een typisch buurtcafé het zo lang volhoudt, is bijzonder. Vroeger was de Capucijnenstraat bezaaid met kroegen, maar de Troubadour − van eigenaar Rob Verbunt − is als enige nog over. En het is beslist ook niet zo dat het cafeetje van de ene trend in de andere is gestapt. Dat merk je wel als je binnenkomt. De ruimte van 10 bij 6 meter, met het biljart en de eiken toog, zag er dertig jaar geleden precies zo uit. Of toch ongeveer.

Aan de andere kant kun je ook niet beweren dat het café niet met zijn tijd meegaat. Zo maakt een heuse IPA-proeverij deel uit van de festiviteiten. Barman Miel Blok: “India Pale Ale wordt steeds populairder. Het bier rijk aan hop heeft een frisse, bitterzoete smaak. Zeer geschikt als je midden in een hittegolf zit.”

Het café waar de vloerbedekking en gordijntjes net zo vanzelfsprekend zijn als gratis Wifi

De proeverij start op vrijdag 3 juli, om 18.00 uur. Voor € 15 proef je acht bijzondere biertjes, afkomstig uit Brabant, Limburg, België, Engeland en de Verenigde Staten. Sommige van deze bieren vielen al in de prijzen. Met zijn altijd welluidende stem legt mede-organisator Caspar Lauwerijssen uit wat je precies drinkt. Bij de bieren worden verschillende hapjes geserveerd. Ook krijg je een eigen proefformulier, waarop je aangeeft wat je van al die IPA’s vindt.

Aanmelden
Doe je mee? Alleen, met vrienden of collega’s? Aanmelden is eenvoudig: bel of mail met Rob Verbunt via (06) 47 96 27 49 of troubadourtilburg@kpnmail.nl. Het adres van Café de Troubadour is Capucijnenstraat 54 in Tilburg.Foto: Burgemeester Peter Noordanus in de Troubadour. Rechts eigenaar Rob Verbunt.
(c) Roland Samuels

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.