Room in Return: ruilsite voor kamerzoekers

Niet langer betalen voor een kamer? In plaats daarvan een tegenprestatie verrichten voor de verhuurder? Dat is het idee achter Room in Return dat via internet kamerzoekers en -aanbieders op ruilbasis bij elkaar brengt.Het is een nieuwe variant in de snel groeiende ruileconomie, vertelt Jorrie Nijland, één van de initiatiefnemers. Zij ziet dat steeds meer mensen behoefte hebben aan ondersteuning en in ruil daarvoor best een kamer willen aanbieden. Denk aan ouderen die graag wat aanspraak hebben, tweeverdieners met een eenzame hond of een eenoudergezin op zoek naar een betrouwbare oppas. De mogelijkheden zijn legio. Ruilafspraken worden door kamerzoeker en -aanbieder in goed overleg gemaakt.

Partijen koppelen
De site roominreturn.nl brengt vraag en aanbod bij elkaar. Dat gebeurt door middel van een verfijnd zoeksysteem, waarbij de onderlinge verwachtingen optimaal worden afgestemd. Zo ontstaan nauwkeurige matches, terwijl je je niet eerst door honderden vage profielen hoeft te worstelen.

Room in Return richt zich voornamelijk op 12 studentensteden, waaronder Tilburg en Eindhoven. Het kamerplatform is overigens niet alleen voor studenten bedoeld. Het initiatief staat open voor iedereen die een kamer zoekt (of wil aanbieden in ruil voor hulp). Aanmelden is voorlopig voor beide partijen gratis.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.