Univers Hitteplan: 5 plassen voor de nodige verkoeling

De cijfers liegen er niet om: het wordt goed warm deze week met zaterdag temperaturen die mogelijk rond de 37(!) graden liggen. Het Nationaal Hitteplan schrijft vier zaken voor: drinken, drinken, drinken en de verkoeling opzoeken. Dat is niet altijd even gemakkelijk als je op een studentenkamer woont van 15 vierkante meter. Het Univers Hitteplan biedt een oplossing: een overzicht van de betere openbare zwemplekken in Tilburg en omstreken, dus dompel je lekker onder.

1. Stadsstrand – Tilburg
In korte tijd een begrip geworden in Tilburg en ook ver daarbuiten: het Stadsstrand aan de Twentestraat 6. Vooruit, we moeten wel vermelden dat het eigenlijk verboden is om te zwemmen in het kanaal, maar een beetje pootjebaden met een tequilabiertje in je hand, dat kan daar zeker wel. Doe het alleen rustig aan met het alcohol, want je moet ondertussen toch wel weten dat je van alcohol uitdroogt.

2.  Recreatieplas ’t Zand – Alphen
Redelijk onbekend onder Tilburgse studenten en dat is jammer, want ’t Zand in Alphen is een aanrader. Mooi omgeven door bossen, geen entree en al jaren een uitstekende waterkwaliteit. Er is een grote ligweide rondom de plas, uitstekend om even lekker weg te soezen. Voor de hongerigen is er een frietkot dat ook ijs verkoopt. Het is ietsje verder fietsen dan andere locaties, maar de trip zeker waard.

3. Rauwbraken – Berkel-Enschot
Wil je het wat dichter bij huis zoeken? Dan is Rauwbraken wat voor jou. Gelegen ten zuidwesten van Berkel-Enschot lijkt het misschien ver, maar met een kwartiertje fietsen vanaf Tilburg Centrum, ben je er zo. De zwemlocatie is een afgegraven stuk met daaromheen een ruim strand en een Beachhouse waar je nog wat lekkers kan eten en drinken. Er is wel een entreeprijs, die bedraagt € 4,50 p.p.

4. Blauwe Meer/Experience Island – Kaatsheuvel
Goed, de naam klinkt als een slecht SBS6-programma van pak hem beet tien jaar geleden, maar laat je daardoor niet misleiden. Het Blauwe Meer is ook een kek mooie plas met dito strandje. Het enige nadeel: het is alleen open als er geen grote evenementen op het Experience Island worden gehouden en het moet ook een beetje goed weer zijn. Dat zal deze week wel goed komen.

5. Staalbergven – Oisterwijk
Ongeveer twaalf kilometer fietsen vanaf het centrum, maar evenals ’t Zand is Staalbergven de moeite waard. Zowel een natuurbad als een buitenzwembad, glijbanen en een strand waarbij je ook beschutting kan vinden onder de bomen. Verwacht wel veel families met kleine kinderen, maar als dat geen bezwaar is, dan is Staalbergven wat voor jou.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.