Studenten: geen tijd verdoen in F-raad

De faculteitsraad van TiSEM moet zich meer op de strategische hoofdlijnen richten. Dat vindt de studentenfractie ECCO. De studenten vinden dat vooral de personeelsgeleding soms teveel praat over de details, met name in voorvergaderingen.

“Ik denk dat we de afgelopen vergaderingen een aantal discussies hebben gehad, waarvan we ons moeten afvragen of die hier gevoerd moeten worden”, stelde studentlid Joep van Dingenen. Als voorbeeld noemen de studenten een lange gedachtenwisseling over een fout die universitair hoofddocent Bert Willems ontdekte in het Onderwijs en Examenregelement (OER). “De opleidingscommissie had die fout in een eerder stadium moeten ontdekken”, schrijven de studenten in een memo. “Op dat moment zaten we met z’n allen onze tijd te verdoen.”

Volgens student Jorg van Kalken wordt in de faculteit teveel ‘dubbel besproken’ op meerder niveaus. Vice-decaan Philip Joos kon dat alleen maar beamen. “Opleidingsdirecteuren moeten elke keer hetzelfde verhaal vertellen.” Hij pleitte voor een terugkoppeling van de discussies op het laagste niveau, in de klankbordgroepen van studenten,  naar de hogere niveaus: de opleidingscommissies en de faculteitsraad. “Zo verzanden we  hier niet in details.”

De studenten stellen in hun memo harde eisen aan de voorvergaderingen: die mogen niet langer dan 90 minuten duren, en de voorzitter van de raad zou in de gaten moeten houden dat alle discussies van strategisch belang zijn. Uiteindelijk werd de soep in de faculteitsraad niet zo heet gegeten. “We hopen gewoon dat sommige detailsdicussies hier vermeden kunnen worden. Wij zijn ons hiervan nu bewust, en hopelijk de rest van de raad nu ook”, zei Van Kalken.

Vice-decaan Geert Duijsters greep de oproep van de studenten tot meer strategische dicsussies met beide handen aan. “Soms speel ik met strategische ideeën, die vaak nog niet eens op papier staan. Mag ik hier af en toe een proefballonnetje oplaten?” Prima, zo vindt de studentenfractie. Veel interessanter dan alle details van het Onderwijs en Examenregelement.

Advertentie

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.