De oliemannetjes van de campus

Je hebt ze vast wel eens zien rijden: de oliemannetjes. Niet dat ze echt olie rond brengen, maar wel zwart goud. Alleen gaat het dan om de drinkbare variant: koffie. Ruud van den Bosch is een van de drie werknemers van Maas International, het bedrijf dat sinds een half jaar alle automaten op de campus beheert. “De koffie, maar ook de snacks en de frisdrank. Wij controleren de automaten, vullen bij, maken schoon. En dat is nog een behoorlijke klus.”

Afgelopen jaren waren het nog de wagentjes van Douwe Egberts die rond reden. “Dat waren open karretjes. Met het weer van de afgelopen week had ik dat ook wel fijn gevonden. Maar door het jaar heen ben ik toch blij dat wij afgesloten wagentjes hebben. Bij slechter weer is dat toch een stuk comfortabeler.”

“De automaten in de bibliotheek zijn rond tentamentijd haast niet bij te houden”

Ruud en zijn mannelijke en vrouwelijke collega hebben een volledige dagtaak aan het bijhouden van de automaten. Dat klinkt in eerste instantie vreemd, maar niet als je hoort dat ze liefst 130 automaten onder hun hoede hebben. “We doen niet alleen de automaten in de openbare ruimtes, maar ook die voor het personeel. Op dit moment is het redelijk rustig. Maar soms is het ook erg hectisch. Vooral de automaten in de bibliotheek zijn rond tentamentijd haast niet bij te houden.”

Echt opvallen doen Ruud en zijn twee collega’s niet, hooguit wekken hun kleine elektrisch aangedreven karretjes wat nieuwsgierige blikken. Hij weet ook wel hoe dat komt. “Zo lang de apparaten werken en bevoorraad zijn, mist niemand ons. Het wordt een ander verhaal als er ineens geen koffie meer is. Of water of cola. Want dat zijn met afstand de producten die het meest gekocht worden.”

Nieuwe wereld
Tot vorig jaar werkte Ruud nog bij Essent. Ook leuk. “Maar wel altijd hetzelfde rondje en dezelfde mensen. Hier is bijna elke dag anders. Echt een hele leuke omgeving om in te werken. En een nieuwe wereld voor mij. Ik woon in Oisterwijk, maar hier op dit kleine gebied van de campus zijn bijna net zo veel mensen te vinden als in heel ons dorp.”

“Laatst nam ik mijn dochtertje mee om hier eens rond te kijken. Dat was op een zondag. Dan lopen er hier nog genoeg mensen rond en zitten er in de bieb nog heel veel studenten te leren. Dat is dus iets wat mijn dochter maar ook ik helemaal niet ken. Ik ben in mijn hele leven nooit op een zondag naar school gegaan om te leren. Maar dat verklaart dus ook waarom wij zelfs op zaterdagen en zondagen werken en we tijdens de zomermaanden alleen om de beurt vakantie op kunnen nemen.”

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.